Jurgen Nab

Artistiek leider van Het Fanfare Collectief

Jurgen Nab (1973) studeerde docerend en uitvoerend musicus in de hoofdvakken trompet bij Theo Mertens, Ad van Zon en Andre Heuvelman en harmonie en fanfare directie aan het Rotterdams Conservatorium bij Jaap Koops, Jos van der Sijde en Arie van Beek.

Daarnaast volgde hij diverse meestercursussen in binnen- en buitenland voor de beide hoofdvakken bij verschillende nationale en internationale beroemdheden zoals; Wynton Marsalis, Maurice Andre, Guy Trouvon, Arnold McNab, Pieter Janssen, Gert Buitenhuis en Alex Schillings.

Jurgen Nab is als freelancemusicus betrokken bij verschillende nationale professionele orkesten en ensembles waaronder het Philharmonisch Orkest, het orkest van het Oosten, Het Doelen Ensemble, Het Amsterdams Wind Orchestra, Het Nederlands Politie Orkest, Fanfareorkest der Koninklijke Landmacht en het Residentie Bach Orkest.

Als dirigent is hij verbonden aan diverse muziekgezelschappen in de harmonie en fanfarewereld. Tevens is hij actief als docent en jurylid bij verschillende verenigingen en instellingen. Als musicus heeft hij samengewerkt met diverse grote artiesten en dirigenten zoals bv: Bernard Haitink, Jaap van Zweden, Jim Bakkum, Pia Douwes, Andrea Bocelli, Guus Meeuwis, Danny de Munk, Nederlands Blazer ensemble en het Nieuw Trombone Collectief. Ook werkte hij samen met de firma Adams te Ittervoort bij de ontwikkeling van de nieuwe Adams bugel. Als dirigent is hij momenteel actief in de Hafa sector bij diverse muziekerenigingen en ensembles waaronder de Koninklijke Harmonie Oosterbeek, Harmonie Slikkerveer, Soli Deo Gloria Alblasserdam (2e divisie) en Fanfare Ons Genoegen uit Millingen (1e divisie). Er zijn zeer goede resultaten behaald bij diverse concours deelnames waaronder o.a. het landskampioenschap bij de KNFM in 2004 en in 2010 het hoogste aantal punten van het gehele concours seizoen van de KNFM. En meest recentelijk wederom in 2011. In het jaar 2009 zijn er onder zijn muzikale leiding twee compositie opdrachten van de bekende Nederlandse componisten tw Jan Bosveld en Alex Poelman in officiele wereldpremiere gegaan en brengt hij geregeld nieuwe arrangementen voor fanfare van de hand van Harrie Jansen ten gehore.

We hebben momenteel voor de volgende instrumenten vacatures:

• Bugel
  • Hoorn
  • Trombone
  • 2e Alt-, 2e tenor- en 2e baritonsaxofoon
  • Allround slagwerker

Om toegelaten te worden tot het orkest is minimaal C/D- niveau vereist en dient auditie te worden gedaan.
Mocht je een keer auditie willen doen, stuur dan je aanmelding naar info@hetfanfarecollectief.nl.
Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht met informatie over de auditieprocedure.

Het is mogelijk auditie te doen voor een positie die niet in de vacature staat. Stuur een mail naar info@hetfanfarecollectief.nl met een korte motivatie.

Verwachtingen

Om de gestelde missie en ambitie waar te maken verwachten we van iedere individuele muzikant dat hij/zij zijn/haar verantwoordelijkheid kent en neemt. Concreet betekent dat het zelf studeren van de partijen, aanwezig zijn op de repetities en concerten, en gemotiveerd meewerken aan het ten gehore brengen van hoogwaardige muziek.

Kosten

Er zal een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden voor deelname aan Het Fanfare Collectief. Deze bijdrage is per persoon € 240; jeugd tot en met 18 en studenten € 120 per jaar. Betalen in termijnen is mogelijk.